LOADING...

Renoveren

Na jaren van intensief gebruik kan een tegelvloer zijn beschadigd of ten dele haar glans hebben verloren. Na een renovatie toont de vloer weer als een geheel en heeft een volle glans. Ook kunnen eventuele beschadigingen of hoogteverschillen worden verwijdert. Dit is wel alleen aan te raden wanneer er geen voegen zijn. Er zijn twee methoden, die verschillende resultaten geven; kristalliseren en schuren.

Kristalliseren

Met kristalliseren kan een dof gelopen vloer weer op glans gebracht. De glansgraad na behandeling hangt af van de oorspronkelijke oppervlaktebewerking (gezoet of gepolijst) en de mate waarin deze dof is gelopen. Kristalliseren maakt zeer ondiepe krasjes onzichtbaar of minder zichtbaar. Andere beschadigingen blijven onveranderd zichtbaar.

Deze methode is alleen geschikt voor stenen opgebouwd uit kalk, zoals marmer en kalksteen. Voordat met kristalliseren wordt begonnen moet eerst een eventuele beschermlaag worden verwijderd. Dit gebeurt met een intensieve reiniging. Daarna wordt met behulp van chemicaliën en een boenmachine een chemische reactie veroorzaakt met de kalk in de toplaag van de natuursteen. Hierdoor ‘verdicht’ de toplaag zich, waardoor de glans toeneemt, de steen iets harder wordt en iets minder dampdoorlatend wordt dan het oorspronkelijke steenoppervlak.

Schuren

Met schuren kunnen beschadigingen, hoogteverschillen, en een dof uiterlijk worden aangepakt. Na het schuren toont de vloer mooi vlak en heeft een volle egale glans. Lichte beschadigingen zijn weggeschuurd evenals hoogteverschillen tussen tegels. Een oude vloer ziet er na schuren weer als nieuw uit.

Machinaal wordt een laag van de vloer afgeslepen, onder toevoeging van water om de slijpschijven te koelen. Met steeds fijnere slijpschijven wordt daarna glans op de vloer aangebracht tot de gewenste glansgraad is bereikt. Moeilijk bereikbare plaatsen worden behandeld met kleiner handgereedschap.

Oorspronkelijke is deze bewerking bedoeld voor zachtere steensoorten, zoals marmer en kalksteen. Inmiddels zijn er machines waarmee ook hardere stenen, zoals gneis en zelfs graniet kunnen worden bewerkt. In het algemeen geldt dat de hardheid van de steen (de kras vastheid) van invloed is op de maximale haalbare hoogte van de glans.

Wij hebben onze gehele woning laten betegelen door KB Tegelwerken, hierover erg tevreden. Duidelijke en heldere communicatie; afspraken worden nagekomen. En last but not least: er is extreem secuur werk afgeleverd.
Jaap De Jong
Jaap De Jong
18/03/2022
Kevin heeft vanaf het begin mee gedacht in onze badkamer. Hij gaf tips en advies over grootte en hoeveelheid van verschillende soorten tegels. Kevin heeft eerst de vloer geegaliseerd, hij werkt netjes en punctueel. De week erna kwam kevin terug om alle tegels erin te maken. Alles gaat in overleg en Kevin laat je mee denken hoe je de verdeling qua tegels wil hebben. Kevin werkt enorm netjes en laat alles netjes achter. Kevin zorgt voor de juiste afwerking.
Ilse Zegers
Ilse Zegers
23/11/2021
Kevin heeft bij ons de badkamer getegeld met een geweldig resultaat. Een echte vakman die mee denkt oplossingen bied en netjes werkt een echte aanrader!!
Bjorn Van Oss
Bjorn Van Oss
18/11/2021
Voor onze nieuwe woning zochten wij een tegelzetter voor de begane grond en de badkamer. Al bij het eerste telefoontje dat ik had met Kevin, merkte ik dat hij een echte professional is: hij kon gelijk goed advies geven, en was duidelijk in hoe hij de klus zou aanpakken. Gedurende de hele verbouwing, nog voor hij kon beginnen, belde hij regelmatig op, hoe het ging, en een paar weken voordat hij echt kon beginnen kwam hij nog eens goed kijken naar de vloer. Gelijk had hij nog adviezen, en dacht gelijk mee. Toen was het tijd om de vloer te egaliseren en te leggen. Hij werkt snel, netjes en schoon, denkt in het werk mee hoe het eindresultaat het mooiste wordt, en durft dat gelukkig ook te zeggen. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de voegkleur die wij hadden uitgekozen. Volgens hem was een andere voegkleur mooier, en heeft dan ook 4 tegels gevoegd met een andere kleur. Zo konden wij een goede kleur kiezen, wat inderdaad een andere was dan dat wij hadden uitgekozenin de winkel. Hij heeft toen ales weer uitgekrabt, en de hele vloer gevoegd met de juiste kleur. Dit was maar een van de vele voorbeelden. Echt 100% een aanrader
Koert Meun
Koert Meun
28/03/2021
Kevin en zijn team hebben bij ons de tegelvloer en de ruimte zeer netjes gelegd. Dank ervoor ziet er strak uit.
Robbie Van hulst
Robbie Van hulst
07/11/2020
Vakmensen ten top! Denken ook mee met uw wensen. Aanrader!
Maikel Wit
Maikel Wit
17/10/2020
Kevin heeft onze badkamer echt goed en vakkundig weer mooi betegeld de afgelopen 2 dagen ik ben er erg blij mee een aanrader als je een goede tegelzetter zoekt.
Bart Mink
Bart Mink
01/11/2019
In goed vertrouwen de sleutel afgegeven en besproken wat er moest gebeuren. Niet alleen is alles perfect afgewerkt, er is meegedacht, er is tijdig gecommuniceerd en alles was van A tot Z geregeld. Als je op zoek bent naar een betrouwbare tegelzetter die ook nog eens vakwerk aflevert, dan kun je Kevin met een gerust hart bellen.
Dennis Adriaansen
Dennis Adriaansen
08/01/2019